whatever

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

deň druhý..

he.. he..
tak skoro som to stihla :D to sa mi to pekne začína.. čo už. nevadí..
vzhľadom na pokročilú hodinu sa nejdem ani rozpisovať, lebo zajtra musíme skoro vstávať.. príde svokra ^_^ a ešte nemáme ani poriadne upratané a aj okúpať by sme sa chceli :D a weißwurstfrühstück máme tiež v pláne :D

dnes sme skoro celý deň varili parené buchty.. robila som ich druhýkrát v živote.. prvýkrát to bolo v septembri ako rozlúčková večera pre moje WG. dnes sme teda dominuli povidlu a nutelu, čo som vtedy kúpila a použila :D a ešte aj ďaľší džem a jeden sme vyhodili, lebo bol plesnivý a jeden som ešte celkom neminula.. džemy u nás veľmi nejdú.. nevadí..

nemali sme mlieko tak nám janik (sused zhora - grék) požičal. dali sme mu tri buchty, aj keď vravel, že germknödel nemá rád.. nakoniec ich pochválil.. ale možno len zo slušnosti.. aj keď nie sú zlé.. :)

no a večer sme umývali vetračku nad sporákom.. tilko čítal článok a najšpinavších miestach v kuchyni.. niečo na tom bude.. a okolo siedmej sme šli nakúpiť... nič sme nekúpili a tridsať euro včudu.. klasika.. ale desať euro sme minuli na dve "dobré" vína.. keď už príde tá svokra, nech jej máme čo ponúknuť.. aj keď ktovie, či si vôbec dajú, keďže prídu na aute a len na otočku.. hoci v nemecku je za volantom kúsok promile povolené..

uvidíme.. aj sme si kúpili pivo za euro kus (štyri).. dáke špeciálne.. a potom som klasicky pozerala bloček a naúčtovali ho za 1,29 za kus.. tak sme sa boli sťažovať.. dostali sme euro dvadsať naspäť a kočka nám dala o päť centov viac, lebo nám najprv zobrala tie pivá naspäť a položila na kasu 6,21 miesto 6,16 čo tam mala položiť, lebo jedna desaťcentovka bola taká špinavá, že ju asi mala v prepážke s päťcentovkami.. a potom naúčtovala štyri pivá za 1,24 (25 centov pfand) - 4,96 zobrala si naspäť päťeurovku a dala nám ešte štyri centy.. snažila som sa jej to vysvetliť, ale zbytočne a nakoniec aj povedala, že nám tých päť centov akože daruje, lebo sme zdržovali...

ach.. v tomto lidli už druhý takýto prípad, kde si nevedia dať tí pokladníci dva a dva dohromady.. prvýkrát to bol jeden chlap keď som kúpila lenke legíny na vianoce a nezaúčtoval mi zľavu.. a potom tiež takto položil peniaze na kasu a vracal a tiež dačo pobabral a vysvetľovala som mu to a nechápal.. ale ten nakoniec pochopil :D ach..

no nič.. kašľať na to.. máme svoje pivká za euro.. najvtipnejšie na tom bolo, že som videla potom leták na budúci týždeň (od pondelka sú v akcii/ponuke) za 1,29 :D takže si len dali zlú cenu na cenovku.. no čo už. aspoň dúfam, že budú dobré :D

okolo jedenástej som šla do postele, ale ešte som sa začítala.. potom som šla o jednej pozrieť, či tilko už nespí na gauči.. a že aj kus podriemkával.. spýtala som sa ho, prečo nejde do postele, tak povedal, že "to ešte musí dopísať" (nejakú svoju odpoveď na quore). vtedy ma napadlo, že aj ja by som ešte mala niečo napisať..

tadáááá.. za pätnásť minút napísaný "článok". dobrú noc :)

daco ako dennik :) | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014