whatever

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

poupátko

lubi vsetkych a vsetko, a rada sa necha nosit na rukach.. :)
9.-11.3. som bola zase doma. teda.. v BA. bola akcia na lístky s Flixbusom, tak som to musela využiť! za 20€ tam a naspäť aj s mestskou :D (0+7 tam, 9+4 späť) :)) dobre, dobre, ešte v BA 1,40 za dva pätnásťminútové lístky. ale to zanedbáme :)

aaa.. bolo ako vždy super.. za tie tri dni som bola s Dankou na všetkých ihriskách - v piatok pri ramene, v sobotu pri draždiaku a na fedinovej a v nedeľu ráno ešte na tom medzi činžiakmi. raz som bola sama, raz s vevou a dva krát s jankou. danka sa rada nosí na rukách.. predtým to nemala rada, ale už sa k tomu vrátila (teda keď sa naučila chodiť, tak nebola rada, keď ju človek na ruky bral, lebo sa chcela sama hýbať).

je stále veselé bábätko a veľa toho už vie.. rada si pozerá fotoalbum, na ktorom už vie identifikovať mamu, tata, babku, deda (viacerých).. s ujom mišom a tetou ute má ešte sem-tam problémy, ale aj to už pomaly ide.. a mňa už vie tiež! že mama lenka.. ale keď sa jej spýtam, že kto som, povie že "ja" :D volá ma ja.. od piatku.. asi som jej to veľmi často opakovala, že "ty si danka.. a kto som ja? :D"

danka vraví "áno" a "nie", aj keď občas ani možno nerozumie otázku.. tak napríklad, keď sme vonku a spýtam sa jej, či jej je zima, povie áno, tak už si robím starosti, ale vzápätí keď sa spýtam, či jej je teplo, tiež povie áno.. a na otázku - ľúbiš mamu/tata/uja/trávu/kamene/kočík/... povie vždy áno.. ale napríklad na umývanie zubov povie nie.. alebo keď bola v kočíku nespokojná a vzala som ju na ruky, povedala, tiež na všetko áno, ale "chceš ísť do kočíka?" "nie" .. "ľúbiš kočík?" "áno" "tak ideš do kočíka?" "nie" ... až po polhodine neskôr povedala že chce ísť do kočíka, lebo chcela..

danka už vie sama papať, ale občas ju kŕmime, keď už sa jej nechce jesť a iba blbosti robí alebo keď si vypýta, že ju máme kŕmiť.. aj si vyberie, že kto.. v sobotu ráno som mala na raňajky ryžovú kašu a danka nakŕmila mňa.. sama od seba mi zobrala misku a lyžičkou ma kŕmila.. aj do úst mi trafila, hoci dvakrát ma trošku okickala, aj to utierala :) alebo ma na to aspoň upozornila.. keď chcela dať do úst lyžičku, tak ju janka napomenula, lebo to je "dospelácke" jedlo (bola to síce jej kaša, ale s medom a kakaom), tak poslúchla..

keď bola janka kúsok preč, tak si danka dala lyžičku do úst, kde bol len malilinký kúsok, tak som ju nechala.. veď jej to neublíži.. janka potom prišla odzadu a tak karhavo povedala "danka!" a danka úplne nadskočila, ako sa zľakla :D to bolo tak chutné <3 :)

nu a v nedeľu sme boli u ježkovej mamy a prišla aj utinka s malou viktorkou, čo má  ešte iba mesiac.. zlatunké malinké bábenko (ešte stále je menšia, ako danka bola pri pôrode), ale spokojné.. veľa spí, papá, kaká.. sem tam si troška poplače, ale nie je to zlé.. šli sme sa potom prejsť, ku auparku za pejkom a majkou a potom ku nám domov peši.. akurát som ltt stihla potom na bodypump. danku som ešte ku koncu niesla a hovorila jej, že už sa možno neuvidíme, že keď sa zobudí, už tu nebudem..

teraz už druhý deň danka vraví "ja neni".. srdiečko mi hreje ^_^

daco ako dennik :) | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014