whatever

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

o pos*atom referendariáte a Magdeburgu

život je, ako domček z karát..
Som vydatá za "lúzera".

trinásteho mája mal Tilko Lehrprobe. To je taká vec, kde si pripraví hodinu a prídu ho tam pozrieť.. a potom ho hodnotia.. nespravil ju.. a z ostatných má také zlé znánky, že referendariát môže už teraz zabaliť.. musel by mať z ďalšej jednotku.. ale to je nemožné.. zobrali mu hodinu a teraz hospituje (pozerá, ako učia iní..)
 
je to na hovno.. čo ma ale hnevá najviac je, že to už budú štyri týždne, a on sa stále ľutuje.. vymyslel si, že pôjde študovať sociálnu prácu.. vlastne mu to maminka poradila.. zlatá ^_^ môže si ísť študovať ešte aspoň tri roky.. veď čo.. sme v nemecku..  kto už by tu začínal pracovať pred tridsiatkou?

ja sa mu snažím aj niečo navrhnúť. ale on len prokrastinuje.. a ľutuje sa.. ja už som celkom aj s tou novou situáciou zmierila.. veď mu môžem platiť štúdium prezmenu ja :) aj som mu navrhla, nech rok počká, pozrie kde skončím a potom ide študovať tam.. a za ten rok môže skúsiť spraviť opravný referendariát..

ale hej.. pre mňa je to asi ľahšie sa s tým zmieriť.. ja si len musím pripustiť, že predsalen to nebude také jednoduché, keď skončím.. ale on sa musí zmieriť s "porážkou" .. prehrou.. posral to a môže si za to sčasti aj sám, za to, že sa toľko hral na počítači, všetko len odkladal.. nepripravil sa dostatočne.. lebo si "sám stojí v ceste"..

po skúške mal ísť ku mne.. mal dva týždne prázdnin.. v sobotu oslavovali Basti s Annou Danielkove prvé narodeniny.. Nenašiel jazdu do Magdeburgu, tak prenajal auto.. Hľadala som mu spolujazdcov na Blablacar, aby sa nemusel pred skúškou stresovať.. našla som mu úplne parádnych :D a on... poslal objednávku na auto príliš neskoro a tak mohol vyraziť až hodiny neskôr.. nielenže dorazil neskoro v noci, ale mu všetci aj odriekli.. a ráno sme museli skoro vstávať, lebo sme mali už spolujazdcov aj na cestu do magdeburgu..

14.5.2016 (sobota ^_^) vyrazili sme skoro ráno a pekne sme sa povozili.. pozerala som google maps, tak nám vždy poradilo, kedy máme obísť diaľnicu, aby sme sa vyhli zápche.. až na jedno miesto, kde nás to chcelo poslať na diaľnicu, ale príjazd bol uzavretý.. a nechcelo to pochopiť ešte pekných pár kilometrov..

no nakoniec sme dorazili živí a zdraví a išli sme do hotela zložiť veci a hneď potom ku bastimu na párty.. pekná párty bola aj s deťmi.. všetci pili víno, iba ja pivo :D a hrala som sa s malým dievčatkom, sme si hádzali loptu.. jeho mama bola ruska, tak som sa jej pýtala, ako to robí s dvojjazyčnosťou.. zlatá bola.. sme si  pokecali :D

a tak sa mi páčilo na párty, už sa cítim s tými ľuďmi (rodinou) aj dobre :D aj keď vkuse začínajú také témy nudné kus (hlavne basti a cornelius, vkuse politika, amerika..), tak som sa hrala vonku s deťmi.. aj danielka som dostala do opatery :)

porezala som sa a tilko potom vypýtal od bastiho pre mňa leukoplast.. tak mi ho šiel pohľadať a pýtala som sa ho, ako sú na tom s pokusmi o druhé dieťa.. tak mi prezradil, že už čakajú, lebo klamať sa nemá, ale tajomstvo.. ale videl to aj tilko, ako som ho objala :) som sa tešila :)

v nedeľu (15.5.) sme boli na festivale čo bol na hlavnej ulici, len cez námestie od hotela.. všetci papali dosť dobrú klobásku, len ja som nexcela.. v DM stánku nám vytlačili päť fotiek zdarma.. začalo pršať, tak sme sa skryli do kaviarne.. ale potom hneď prestalo.. potom sme sa rozdelili a my sme šli s Anninou sestrou Minou, jej mamou a Samym a Evelyn na stredoveky festival... ale vstupne bolo vysoke a začínalo pršať, tak sa nám tam nexcelo nakoniec s Tilkom ísť a šli sme späť na ten festival na ulici.. cestou sme si kúpili super čerešňové pivo v kiosku :) také isté mali aj v stánku na feste, ale samozrejme oveľa drahšie.. tak sme sa tam ešte poprechádzali, zapojili sa do nejakej súťaže a kúpili si gumené medvedíky a v českom stánku becherovku (len pre Tilka, lebo ho pálila záha :D )

večer sme potom u sebsatiana dojedali zvyšky z piatkovej opekačky.. ja som sa potom hrala dlho so samym vankúšovú vojnu :D to ma bavilo viac, ako s danielom, lebo s danielom sa toho veľa hrať nedá.. s ním sa bavil tilko a s nami sa nexcel.. pvý synovec, čo pri ňom neplače :) som sa spotila, tak som smrdela, lebo som mala na sebe veľkonočné tričko od gizely.. neviem, čo je to za materiál, ale naozaj extrémne smrdí, keď sa v ňom človek spotí..

nakoniec sme ostali sami len s tilkom, minou, annou a sebastianom a hrali sme 6 nimmt! :) musím samozrejme poznamenať, že som vyhrala :) bolo to ale super zábavné :-)

v pondelok (16.5. - Pfingstmontag) sme potom viezli starých rodičov akýchsi irančanov, ktorí nevedeli ani anglicky ani nemecki, ale milí boli :) :D tiež sme ich povozili po kadejakých krkahájoch, sa isto báli o život :D

nakoniec sme samozrejme mali problémy vrátiť auto, lebo bol sviatok a tak všetko zavreté, až sme nakoniec na letisku mohli vrátiť... potom nám chýbali dáke papiere od auta, tak sme mysleli, že sme ich ani nedostali.. no keď sme prišli domov, tak tu boli.. tak som ich šla hneď zaniesť, ale sama, lebo tilkovi sa nexcelo.. čo ma aj nasralo.. a nakoniec ma ešte viac nasralo, že tam nakoniec ani žiadne papiere neboli v tom obale, kde mali byť.. tak ja už vážne neviem.. no čo.. odvtedy sa asi neozvali, tak snáď ostali v lindau...


Danielko - tie deti nám tak rastú ^_^

o Couchsurfingu, Rotterdame a Stuttgarte nabudúce.. už sa mi nexce :D idem spať ^_^

daco ako dennik :) | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014