whatever

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

koľko váži ľadový medveď?

dosť nato, aby prelomil ľady :-)
alebo "mennyit nyom a jegesmedve?"
"eleget ahhoz hogy megtöri a jeget :-)"

bola prvá fráza, čo sme sa v Budapešti naučili :-) a potom tým otravovali náhodných okoloidúcich, ktorým to musel z našej maďarčiny do ozajstnej maďarčiny prekladať Maďar, aby rozumeli...

v buse sme sa potom naučili pesničku "csendesek vagyunk, nem kiabalunk" ("my sme potichu, nereveme") a to nám vydržalo tiež pretty much na celý víkend :) ale naučili sme sa aj kopu ďalších slov, ako napríklad "boldog karácsonyt" (veselé vianoce), "kigyo" (had), "sivatag" (púšť), "sziget" (ostrov), "tigris" (tiger), "arany" (zlato) no a v neposlednom rade: "merše a menít, meghalt, segíň" (fretka? marša umrela, chudáčik).. a toľko k jazykovému okienku :-) ešte tak "tesik, köszönöm szépen/köszi, nincs mint"

bol to pekný víkend, začal, keď sme prišli vo štvrtok (13.12.) o pol 11tej večer.. šli sme do krčmy na pivo.. a Ukecaná rozbila svoj pohár a vyliala na mňa pivo.. parádny začiatok.. tak sme šli do alternatívnej krčmy :) čo bolo fajn.. tiež si dali jedno pivo a šli domov.. ešte sme prestupovali, tak sme čakali 15 minút, takže ešte jedno pivo na prestupnej stanici :-)

s Ukecanou sme spali v Maďarovej posteli a Maďar spal v bratovej izbe.. v piatok (14.12.) kým sme sa vytrepali do mesta, bola už skoro jedna.. a dali sme taký klasický sightseeing, len bolo mega mega chladno.. na hrad, nejaké výhľady, kúpila som pohľadnice a poslala som jednu domov a druhú BB. xcela som poslať aj Luxemburke, ale nemali sme jej adresu :(

boli sme pozrieť aj v jednom suveníršope, len aby sme sa zohriali.. to bolo hrozné, vždy keď sme dakam von vyšli, tak hneď bola zima.. ale inak to bolo pekné :-) pozreli sme aj Maďarovu univerzitu, dali si tam horúcu čokoládu a stratila som a znovu potom našla rukavice. :-) šli sme sa potom ešte prezliecť a najesť k Maďarovi domov, a večer na "Ruskú párty", ktorá nakoniec nebola ruská, ale nevadí.. bol to asi taký highlight celého víkendu, lebo bola nakoniec fakt dobrá..

už v metre sme stretli Maďarovho brata Viktora a šli sme ešte potom kúpiť pár pív a džús k vodke :-) jeho brat bol inak veľmi komunikatívny a dosť ho aj slovenčina zaujímala. a aj veľmi pekný, vysoký a tak..

keď sme prišli na párty, tak ako prvé som si všimla, že "tí maďari sú akí pekní.." :-) lebo fakt samí fešáci tam boli.. hostiteľ bol Tamáš, ktorý rozprával trocha po slovensky :-) sadli sme si s Ukecanou na gauč, oni nám hneď doniesli vodku a džús, lebo som celý večer, keď sa niekto spýtal, spievala "vodka, we need some vodka.." od sonáty arcticy :-) no párty mala troška pomalý rozbeh, tak som sa miestami nudila, lebo bavili sa s nami len Maďar s bratom a Tamáš, a ostatní sa tak po skupinkách dosť.. a ja som len tak sedela pri Ukecanej, ktorá sa realizovala, a mňa to trocha otravovalo.. ale tak ako sa vraví - apply more alcohol... vždy nám niekto nalieval, hoci Viky bol riadne opitý a šiel domov asi o pol 11tej :D laaame.. lebo vraj mal predtým už pár pív a potom na párty pil ešte asi 2 pivá a asi poháril vodky :D

párkrát som skúšala konverzovať s jednou maďarkou, čo sedela neďaleko odo mňa, ale tej sa moc nexcelo, tak som to vzdala.. ALE.. :-) potom za mnou prišla jedna maďarka, myslím, že to bola taká, že Tamášova susedka a inak tam veľmi nikoho nepoznala, tak sa dala so mnou do reči.. a veľmi bola zlatá :) tak sme potom väčšinu párty trávili spolu :-) Ukecaná tancovala s Maďarom, tak som sa tešila, že by bolo super, keby sa dali dokopy, lenže ona skončila potom s Tamášom :(

párty sa pre mňa stala trošku zaujímavejšou, keď prišli ďalší dvaja maďarskí fešáci, ktorí mali dlhé vlasy <3 .. tak to fakt môžem.. ten vysoký však, ako som neskôr zistila, mal pekne hrozný hudobný vkus a tak ma oňho úplne prešiel záujem :D keď už prišiel k PC, že dačo pustí, som mu v tom bránila, nech nehrá tie svoje shity :D

druhý dlhovlasý sa volal Robi :-) nečakala som ani, že by som sa s ním ten večer dáko viac bavila, ale nakoniec to bol on, čo si ku nám prisadol.. kecala som s Maďarkou a sedela na gauči, on si prisadol ku mojim nohám a chvíľu len tak sedel... a potom sa na moje veľké prekvapenie zamiešal do rozhovoru, lebo sme práve rozoberali dákusi takú "zaujímavú" tému, že mi rozprávala o politickej situácii v Maďarsku a tak aj on povedal svoj názor.. tak to bolo vtipné, len počúvať dvoch maďarov ako sa bavia po anglicky, aby som rozumela, a tak som sem tam dačo poznamenala alebo sa spýtala, len aby som nebola ticho, tak ale ku takej téme sa fakt neviem kompetentne vyjadriť :D

no ale bolo to vážne milé.. potom ma Ukecaná a Maďar volali tancovať, tak som povedala, že na takú hudbu, čo oni hrajú sa mi nexce, tak ma pustili, nak si vyberiem.. pustila som Bon Joviho - You give love a bad name, lebo na to rada tancujem :) ale to bolo také to skákanie do kruhu a bláznenie sa skôr, ako tancovanie :-)

potom ešte zo tri pesničky, a na jednu ma Robi vytiahol tancovať :) teda tak sa blázniť tiež.. potom xcel Maďar so mnou tancovať, ale ja som ťahala Robiho, nech ide s nami tiež. Ukecaná Maďara zase vymenila za Tamáša, tak odišiel :(hoci som ho presviedčala, nech nejde preč, že veď pôjdeme potom spolu.. som sa tak blbo cítila, že sa cítil navyše, tak šiel preč, isto mu bolo ľúto.. hoci Tamáš nás uisťoval, že to Maďar robí bežne, že keď je opitý, tak ide preč..

s Maďarkou sme sa bavili dlho, aj mi o frajerovi hovorila, že on je teraz na nejakom vianočnom večierku, tak zato ona bola tam, a že na ďalší deň idú dade do prírody spolu.. a že ako spolu randievali a tak, tak som sa rozplývala, že aké romantické ^_^ ale zato aj potom šla domov, že sa musí vyspať, lebo idú skoro ráno..

tak potom som sa už bavila len s Robim.. rozprával mi väčšie a menšie somariny :-) že jeho vášeň je písať divadelné hry :-) tým sa, myslím, aj živí.. len to tak strašne vravel, že je to jeho passion, a že "what is your passion?" tak som nevedela, čo mu na to povedať.. ešte mi rozprával čosi o svojich bývalých, tak to mi prišlo tak kúsoček odveci.. a tak.. pomerne veľa rozprával ^_^ a potom, že mu mám tiež o sebe niečo povedať, že ja o ňom viem všetko a on o mne nič.. tak som začala rozprávať, že idem do nemecka v januári, lebo som blbá :D ale v strede vety ma aj tak začal bozkávať.. tak som mu už potom nič nerozprávala, lebo zjavne ho to aj tak moc nezaujímalo..

okolo piatej všetci ako na rozkaz odišli, len Ukecaná s Tamášom a ja s Robim sme tam ostali spať.. keďže má Tamáš iba jednu posteľ, spali sme na zemi, len na takom koberci.. ešte teraz ma bolí krk.. vstali sme asi o 3 hodiny na to.. teda Tamáš a Vierka vyšli, chvíľu sme sa bavili, púšťali si pesničky.. ale Robi, že super, keď Tamáš vstal, tak je posteľ voľná a o chvíľu tam zmizol.. ja som sa chvíľu bavila s tými dvoma, ale potom som šla za ním.. tak sa pozrel, že kto to ide, a keď som ku nemu prišla, prikryl ma a objal O:)

troška sme sa pusinkovali, a ja som sa mu hrala s vlasmi :) a on ma tak krásne objímal.. bolo to super O:) a tak pekne sa mi s ním potom spalo.. O:) no potom sa na nás obaja vykašľali.. tamáš musel ísť podpísať zmluvu a robi mal stretko s režisérom.. vypýtal si moje číslo a spýtali sme sa, či sa ku nám pridá, keď skončí.. povedal, že hej, ale neozval sa. neprekvapilo ma to, len troška mrzelo.. vierke tamáš sľúbil tiež, že sa ešte stretnú, ale vykašľal sa na ňu.. úplne mala zlomené srdiečko..

bolo mi jej až ľúto.. i mean, pre mňa to bolo o dosť viac v pohode, že robimu som ukradnutá... hoci sa večer tváril, že on také veci nerobí, žeby sa s hocikým bozkával len tak na párty, a tak trošku som sa hanbila za seba, že som ho tak veľmi presviedčala, aby bol s nami ten víkend.. šak nakoniec čo už.. stačilo mi, čo mi dal.. pekný večer.. pár bozkov.. nezabudnem na neho O:-) tak ako nezabudnem na Dlhovlasého ^_^ .. ale asi už dospievam.. ani som si ich len nepridala na fb O:) no dobre.. trepem.. toto nemá čo s dospievaním.. akurát tak, že už sa nezaľúbim tak ľahko.. ako kedysi do Námorníka..

no a ešte.. jasné, že to bolo pre mňa viac v poho.. šak mám BB.. ktorý mi už zase celkom chýba a už sa naňho aj teším.. a aj na silvestra budeme spolu.. a potom možno spolu ako pár.. nejak, ako by som zase padala do takého blbého obdobia v živote.. aké tu už bolo.. a ide zase :-/ no nejde sa mu vyhnúť..

tak radšej späť ku deju.. Maďar celý deň spal (15.12.), my sme s Ukecanou celý deň mrzli na vianočných trhoch.. dali sme si jeden punč, prešli sa po najstaršom moste, kúpili si trochu jedla v potravinách, stretli Molnárovcov, ktorým sme jasné rozprávali, čo sme sa po maďarsky naučili :-) mrzli s nimi.. hrali sa pred cukrárňou so sobom, ktorého sme nakoniec nezobrali, lebo všade boli bezpečnostné kamery a Moja Lenka sa bála, že by sme za to šli do basy. :-) ešte jedno varené víno a ďalšie mrznutie. našťastie Maďar po nás prišiel už o štvrť na šesť a zobral nás domov, lebo pôvodne xcel až o siedmej prísť..

a ešte sme boli aj na aute, tak to bolo super O:)  tak sme sa najedli, uvarili víno, trošku si pospali a zase šli na párty.. tentoraz s Maďarovými spolužiakmi.. tí už neboli takí pekní, ale nakoniec boli v pohode :) pili sme víno :-) jeden s nami kecal veľa, taký celkom podarený, mal super angličtinu a strašnú nemčinu, ale anglicky sme sa bavili ako aj celý víkend... sa nás snažil naučiť maďarské nadávky, ale nič som si nezapamätala.. potom sme šli na diskotéku, a vlastne až vtedy sme si všimli, aký je ten chalan malý.. to bolo milé ^_^

tak sme tancovali.. ostali sme najdlhšie, vierka zase celý večer s Maďarom pretancovala.. a za mnou prišiel dáky chalan, tak som tancovala potom s ním.. aj sme sa kus bozkávali, ale to len tak z dlhej chvíle :D inak bol celkom podarený, len dakamsi odbehol a vtedy sme zdrhali, že pôjdeme už domov.. vierka ešte plakala za Tamášom, ktorému ešte o pol jednej volala a presviedčala ho, aby prišiel..

potom som ešte sveter hľadala, lebo som nevedela, kde som ho nechala a dáky chlap sa mi prihovoril, tak som mu povedala "i'm sorry, i don't speak hungarian" no a chvíľu sme sa potom bavili tak celkom milo.. v pohode sú tí maďari fakt O:)

cesta domov mi ušla rýchlo, lebo som si už v buse pospala a spalo sa mi tiež dobre.. akurát ma ráno zobudili tak vo fáze najhlbšieho spánku, tak som bola unavená dosť celý deň (16.12.) šli sme Ukecanú hodiť na stanicu, zase na aute, čo je super, lebo som sa rada v aute vozila, som ležala vzadu a relaxovala :) o pol druhej odišla a my sme šli do tropicaria.. aj Maďar tam bol prvýkrát :) boli tam aj opice a baby opička O:) jeden vypchatý aligátor, kopa rybiek a aj raje a žraloky.. a ku koncu aj nemo a dori :) takže pekne tam bolo.. :)

potom sme šli domov, už bola tma, no a tak sme sa najedli, pokecali troška aj s vikym a šli si ľahnúť na chvíľu.. Maďar spal pri mne a chrápal, takže ja som vôbec nespala, ale napísala som robimu, či by s nami večer nexcel ísť na pivo.. no aj tak som to nemala robiť.. napísal, že sa bude snažiť, ale nevie, či bude môcť..

a potom mi ešte napísal o pol ôsmej, že "bohužiaľ" je so psom, ... ale napísal aj, kde je.. tak som bola z toho taká, že aww, ešte aj psa má.. sakra :) spýtala som sa Maďara, či vie, kde to je.. ale on povedal, že ak by som šla za robim, tak on pôjde domov, lebo nexcel by s nami byť.. a tak sme za ním nešli, ale šli sme do jednej zrúcaninovej krčmy zase, kde sa práve schyľovalo ku koncertu, tak sme tam koncert počúvali :) taký maďarský folk - trio, jeden starý chlap hral na citare a tiež spieval, jeden mladý vysoký na husle <3 a jedna ženská spievala a občas robila také rytmy do toho takými jednoduchšími nástrojmi :)

napísala som robimu potom až o deviatej, kde sme a že Maďar nexcel ísť za ním, a že je to tam pretty cool, kde sme .. ale samozrejme neprišiel.. čo ma tiež neprekvapilo.. mali sme s Maďarom len 3 pivá a už bola skoro polnoc, tak sme šli domov.. no a celú noc sa mi potom zle spalo, lebo Maďar chrápal.. ale no čo už..

ráno som sa stihla rozlúčiť s otcom, tak som mu poďakovala, že sme mohli u nich byť, a on že "kedykoľvek" jaj, taký zlatý :) a aj s bratom, ale len tak, že čau, veselé vianoce :) no a potom som skoro zmeškala bus, lebo mi budík nezvonil, keď som sa hrala na mobile O:)

prišla som do BA o 12tej, a Johannes ma volal do menzy aj s pár ďalšími erasmákmi, tak sme sa asi poslednýkrát stretli.. boli zlatí všetci veľmi, tak sme troška pospíkovali, troška pošprechovali, napapali sa a tak.. objali sme sa a tak ma úplne zamrzelo, že ho už asi nikdy neuvidím.. no čo už.. taký je život..


daco ako dennik :) | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014