whatever

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

každý deň..

uvidíme, koľko mi to vydrží... snáď aspoň dva dni ^_^
tak sa zahrávam s myšlienkou, písať každý deň.. možno aj len pár slov.. len niečo, čo ma napadne.. dačo ako denník ;)
deň prvý..

začnem stručným sumárom posledných mesiacov.. od júna som v stuttgarte.. asi tu chvíľu ešte pobudnem..

zo začiatku som bývala vo WG.. jedna izba za päťsto evri.. päť ľudí, jedna kúpelňa, kuchyňa a to je všetko.. "luxus".. majiteľ bol dosť na peniaze.. kúpil aj byt oproti a poprerábal.. nasťahoval si tam ľudí keď ešte nemali ani len zapojenú vodu...

raz nás pozval na večeru, to bolo celkom milé.. ale inak to bol s ním len oprus.. chodil si ako domov, kedykoľvek si odomkol, vošiel, pil našu kávu.. robil mi problémy keď som raz neumyla načas chodbu (chcel objednať upratovačku a dať mi to zaplatiť.. našťastie som v ten deň umyla..) ale nech sa nehnevá, vo vchode bol bordel z toho bytu, čo oproti prerábal, na to tú upratovačku nezavolal...

tilko prišiel v polke augusta.. býval v centre, v krásnom veľkom byte s veľkou obývačkou a kuchyňou a balkónom a zajačikom na balkóne.. a to za 350 na mesiac.. ale len na zwischenmiete..

a tak sme hľadali byt ako diví.. dali sme si inzerát do novín a pár ľudí sa nám ozvalo. mali sme veľké šťastie, vybrali si nás presne tí, ktorých som si najviac želala :) a tak sme sa v polke septembra presťahovali.. to sme urobili ale strašne hrozne zle.. najprv sme večer vyzdvihli auto a presťahovali všetko od tilka, a kopu nábytku z rozličných miest, čo nám samozrejme veľmi dlho trvalo, že sme rozhnevali sussedu. nečudujem sa, do druhej rána sme to snáď sťahovali a potom sme ešte šli do hanau.. a po troch hodinách spánku sme všetky veci od gizely naládovali a šli naspäť..

a potom sme ešte to všetko sťahovali.. sotva sme to vyládovali z auta a musel ho ísť tilko vrátiť.. bol preč tri hodiny, za ktoré som všetko sama nosila, lebo aj náš pomocník sa na mňa vykašľal keď to videl a radšej bez slova zdrhol. (ale pomohol nám asi dve hodinky predtým a hlavne s ťažkým gaučom pomohol, čo ma naozaj potešilo, takže ďakujeme :D)

ja som veľmi veľa porobila, lebo v tomto som lepšia, ako ktorýkoľvek chlap. musím sa pochváliť, lebo nikto iný to za mňa neurobí :D

nuž.. ale ktoré sťahovanie je pekné? no.. a za pár mesiacov sme už všetko porobili a zabývali sa.. a milujeme to tu.. nájom a všetko nás výjde tak okolo tisíc eur, takže ako dve WG izby. ale my máme izby tri! a pol! :D je nám tu úžasne. každý deň sa tešíme, že aký máme super byt.. a že sme spolu :)

celý byt sme zariadili za pár stoviek :) väčšina nábytku je zadarmo z free your stuff a ebay inzerátov.. kúpili sme akurát lampu z ikey po ktorej tilko túžil (a keď už sme tam boli, tak sme tam stovečku nechali a kúpili si aj vyťahovací smetný kôš, schonery na panvice a šuflíky a nejaké kuchynské pomôcky).. za desať eur sme kúpili poličku do kúpelne a raz sme boli vo feuerbachu a kúpili hrnček na kefky a dávkovač na mydlo a fólie na okná a tyč na záclony.. to je asi všetko.. ešte sme skriňu do kúpelne kúpili na amazone, ale to sa neráta, to bolo za kupónik :D .. ešte sedák na WC sme kúpili, lebo sa nám rozbil, ale to je všetko..

hoci vlastne som zabudla najväčší výdavok - novú pračku za pár stoviek.. a včera prišiel nový matrac tiež za pár stoviek.. ale ten zatiaľ iba testujeme.. lebo sa tilko sťažoval, že ho bolí chrbát z matracu čo sme mali zadarmo k posteli zadarmo :D .. tak uvidíme.. máme sto nocí na testovanie.. prvá bola fajn..

v robote je dobre.. občas viac, občas menej.. kolegovia sú fajn.. ja som, aká som.. veľa nenarozprávam.. ale aj tak ich mám rada :D

tak a na dnes to stačí.. :) nabudúce možno o dovolenke.. a potom to už bude ťažšie :D

daco ako dennik :) | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014