whatever

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

čo by si robil na mojom mieste?

je čas zamyslieť sa nad budúcnosťou.. nad týmto letom ^_^
som v Ulme už pomaly 2 mesiace..

prvý bol pekný.. aj s týždňom vo Wittene a Veľkou Nocou v Hanau.. tento mesiac je však veľmi vyčerpávajúci a veľmi stresujúci..

dalo by sa povedať, že to pre nás oboch bolo veľmi ťažké obdobie.. tilko mal každý týždeň skúšku a nedopadli ani najlepšie.. dnes bola posledná tento mesiac a teraz má na učenie mesiac času.. no aspoň si môže vydýchnuť..

ja si hľadám izbu v Ulme a to je naozaj náročné.. hlavne na psychiku.. idem niekam, spoznám fajn ľudí a strávim s nimi príjemný večer.. a oni si potom vyberú niekoho iného.. tak áno, nie som práve komunikatívna.. kto by už xcel so mnou bývať? ...

takto to ide už pár týždňov, každý večer nejaké návštevy.. s mojím rozpočtom si nemôžem dovoliť za izbu veľa platiť a tak hľadám tak do max. 250€. ponúk je málo a záujemcov veľa.. človek si aj myslí, že si s nádejnými spolubývajúcimi dobre sadol a potom príde ďalšie odmietnutie.. a tak už oslovuje aj izby, o ktoré prakticky ani nestojí.. veď moja Zwischenmiete trvá len do 22.6. .. a čo potom? bude zo mňa bezdomovec.. to proste nejde, to si nemôžem dovoliť.. bolo mi fakt do plaču..

jediné, čo ma teší, je keď ho mám pri sebe.. no on má svoje starosti, musí sa učiť.. a tak mu len varím a rozmaznávam si ho, aby som mu to trocha uľahčila.. navyše potom už naňho ani nemám čas, lebo mám zo tri termíny aj na víkend.. a ešte k tomu som si uzmyslela, že by bolo fajn mať Nebenjob.. dobrá správa, ten si človek nájde asi stokrát ľahšie ako ubytovanie.. a tak sa stalo, že pripravujem Flammkuchen v stánku na festivale.. milá robota, ale je tam teplo ako v pekle! a pracovať cez víkendy, čo znamená menej času s ním.. najlepšie na tom, že ani neviem, aký je plat..

jednu robotu som odriekla, lebo bola príliš ďaleko.. bola som tam 2x.. prvýkrát mi dali 10€ akože som sa zaúčala.. potom som volala, že to nevezmem.. ale ešte som im prišla pomôcť.. dostala som 36€ za 3,5 hodiny (ako za 4) .. čo naozaj poteší, lenže cesta tam trvá hodinu a stojí 2,1€.. tak sa to neoplatí ^_^

...

vymyslela som si alternatívny plán.. plán proti depresii :)ak nenájdem izbu, tak proste skončím v práci (za 3 mesiace mám 6 dní dovolenky, čo akurát vystačí na koniec júna) a budem mať 3 mesiace voľna.. minulé leto som itak celý čas len pracovala, tak si toto leto môžem aj trochu užiť.. veď koľko príležitostí sa mi ku tomu ešte naskytne? xcela som ísť s Tilkom niekam po Európe proste.. Pracovať za prístrešok a stravu.. Tilko nie je úplne nadšený, ale možno sa nechá presvedčiť.. nie na príliš dlho, len tak 2x na 2-3 týždne.. a na skautský tábor pomáhať a doma konečne upratať a haraburdy vypratať (aj to je práca tak aspoň na 2 týždne).. alebo stopom proste niekam.. proste nízkonákladovo :) a od októbra naspäť a bývať na intráku..

no a teraz mám dilemu.. naskytol sa mi dokonca byt, do ktorého by ma aj zobrali.. poloha celkom fajn, cena takmer bezkonkurenčná, dokonca s nábytkom.. akurát spolubývajúci cca asi 35 roční chlapi a byt trochu divne zaváňa.. na ten smrad by som si hádam aj zvykla, ale tí spolubývajúci.. hm.. povedala som, že sa o týždeň ozvem, ešte mám nádeje, že ma vezmú inam.. hoci pravdupovediac si až tak nádeje nerobím.. teda nečakám pozitívnu odpoveď.. ale ktovie, možnože aj títo si niekoho nájdu skôr ako sa vyjadrím.. každopádne bola by to možnosť.. no ja fakt neviem, ako sa rozhodnúť..

samozrejme by bolo pohodlnejšie tu zostať.. na druhú stranu tá práca fakt nie je, čo som si predstavovala a že by som sa pri nej niečo naučila sa dá len ťažko povedať.. na druhú stranu nie je tam žiaden stres ale taká pohodička, za ktorú dostanem 500 euro mesačne.. na druhú stranu, kto by xcel zabíjať 40 hodín mladosti týždenne za blbých 500 eur?! ^_^

pracovať budem ešte dosť a myslím, že táto práca mi toho veľa neprinesie, čo sa osobného rozvoja týka, ale ani moc ja neviem.. skrášlenia životopisu alebo čo.. keď sa xcem potom venovať niečomu inému.. a ten čas by som mohla využiť na učenie sa. xcem sa naučiť programovať.. C++, R, Matlab.. bude mi to na štúdium treba.. a matiku :P ale takto.. mám fakt málo voľného času.. iste, bude to lepšie, keď si nájdem ubytko.. ale keď budem pracovať, tak je to tak 2-3 dni v týždni zabité, kedy z roboty idem rovno do druhej roboty a domov sa vrátim tak o 10 večer.. plus víkendy.. ešteže ten Ulmer Zelt je len do začiatku júla.. rozhodnúť sa musím ale rýchlo, keďže už budúci týždeň sa mám vyjadriť.. napriek tomu len čakám, ako sa tie ostatné WGčka vyjadria.. ach, tak málo času na rozhodovanie..

čo mám robiť? kto poradí?

daco ako dennik :) | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014